Faro Durbuy

Geitenboerderij van Borlon

De geitenboerderij in Borlon is een geweldige plek om te bezoeken tijdens uw verblijf in de Belgische Ardennen. Hier kunt u kennis maken met de verschillende geitenrassen en zien hoe de geitenmelk wordt verwerkt tot kaas.

De geitenboerderij ligt in het kleine Ardeense dorpje Borlon, hoog gelegen op een Ardens plateau in de gemeente Durbuy. De geiten worden gevoed met hooi uit de nabijgelegen weilanden. Op een traditionele manier worden van de melk verse, harde kazen gemaakt, die de nodige tijd krijgen om te rijpen. 

De geitenboerderij van Ozo is een leuk idee voor een leerrijk bezoek met het ganse gezin. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen en meer te leren over de geitenboerderij en haar geschiedenis. Na de rondleiding is er de mogelijkheid om verschillende soorten kaas te proeven die op de boerderij worden geproduceerd. De kaas wordt gemaakt van geitenmelk en heeft een heerlijke smaak en textuur. Dit is een geweldige manier om de lokale keuken te proeven en te genieten van verse, zelfgemaakte kaas. Bezoekers kunnen ook kaas kopen om mee te nemen. De geitenboerderij in Borlon is een unieke en onvergetelijke ervaring die u niet wilt missen.